Expert: Maria van Leeuwen

Cranium (2)Maria van Leeuwen is adviseur privacy en gegevensbescherming. Ben je benieuwd wat zij in deze functie zoal doet? Of wil je meer weten om ook zo’n baan te hebben? Lees dan hieronder haar verhaal!

 

 

Wat wil je later worden?

Een bekende vraag. Toen ik klein was, wilde ik twee dingen worden: detective en schrijver. In zekere zin ben ik een combinatie van beide geworden. Nou goed, ik los geen moordzaken op, maar ik doe wel onderzoek waarbij het opsporen van informatie over personen een belangrijke rol speelt. In interviews probeer ik risico’s in kaart te brengen en het onderste uit de kan te halen. Daarnaast schrijf ik veel en maak ik visuele verhalen.

De werkomgeving: CRANIUM

Waar doe ik dit? Mijn werkgever is CRANIUM. Een adviesbureau over datamanagement, privacy en informatiebeveiliging. De focus ligt op organisatiegericht advies om bedrijven beter te laten omgaan met het beschermen van persoonsgegevens (in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming) en weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen.

Wij leveren, in tegenstelling tot de meeste adviesbureaus, een complete dienstverlening. Oftewel adviseurs die bedrijven begeleiden van bewustwording, naar ontwerp en vervolgens naar implementatie. CRANIUM werkt internationaal, met het hoofdkantoor in Brussel en een tweede kantoor in de Verenigde Staten.

Adviseren over privacy en gegevensbescherming

In alle fases van een adviesproject bij CRANIUM Nederland werk ik mee. Zo schrijf ik mee aan projectplanningen, werk ik aan bewustwordingscampagnes, doe ik risicoanalyses (in interviews met belanghebbenden), stel ik beleid en procedures op en rapporteer ik over aanbevelingen. Daarnaast biedt het werken binnen een startende organisatie veel mogelijkheden. In Utrecht bestaat CRANIUM nu ruim een jaar. Dit betekent dat ik kan bijdragen aan de opbouw van het merk en aan de groei van de organisatie.

Contact

Heb ik je interesse gewekt? Wij zoeken nog collega’s! Kijk voor meer informatie op het vacaturebord van de carrièredag. Voor vragen kun je mij bereiken via LinkedIn.