Career Services

career services

Career Services

Biography

Over Career Services

Career Services, een nieuw organisatieonderdeel van de Universiteit Utrecht, stimuleert studenten om meer inzicht te krijgen in hun drijfveren, talenten en interesses en op zoek te gaan naar toekomstmogelijkheden die daarbij passen. Ook reikt Career Services studenten netwerkmogelijkheden aan en helpt ze studenten om te leren solliciteren.

Workshops Career Services

Zelfanalyse
In deze training ga je aan de slag om meer te weten te komen over jezelf. Een ervaren loopbaancoach stimuleert je om verschillende kanten van jezelf en van je leven te bekijken en daar informatie uit te halen voor jouw toekomst. Met behulp van opdrachten en oefeningen breng je in kaart waar je interesses liggen, wat je capaciteiten zijn en welke motieven en waarden voor jou belangrijk zijn. Je kunt op basis daarvan op zoek gaan naar werk dat bij jou past.

Netwerken
De arbeidsmarkt biedt talloze mogelijkheden. In deze training leer je hoe je meer te weten kunt komen over organisaties, functies en werkzaamheden. Je leert hoe je daarbij diverse netwerken kunt benutten en uitbouwen. Ook leer je hoe je jezelf overtuigend kunt presenteren aan werkgevers door te werken aan een professionele pitch.

Effectief en mindful werken
Hoe zorg je dat je inspanningen effectief en efficiënt zijn en dat je zelf in balans blijft met alles wat op je afkomt? In deze training leer je een methode om inzicht te krijgen in jouw prioriteiten. Op basis hiervan kun je je taken plannen. Ook maak je kennis met mindfulnesstechnieken die je helpen om met meer overzicht en kalmte te werken.