Voor studenten

Carrièredag 2018

Ieder jaar wordt de Carrièredag georganiseerd voor alle studenten van Universiteit Utrecht. Door middel van deze dag wil de organisatie van de Carrièredag jou laten zien wat mogelijk is met jouw opleiding (stages, bijbanen, traineeships, startersbanen). Voor iedere student, ongeacht opleiding of studiefase, zijn diverse interessante organisaties aanwezig. 

Op de Carrièredag kan je op verschillende manieren in contact komen met de aanwezige organisaties. Zo kan je kennis maken met recruiters op de bedrijvenmarkt, een workshop volgen en/of een persoonlijk interview hebben met recruiters. Verder kan je je CV laten checken, een professionele foto laten maken of je laten adviseren bij je thesis. Om de dag goed af te sluiten, houden we een informele borrel aan het einde van de bedrijvenmarkt. De Carrièredag 2018 is een unieke mogelijkheid om je carrièreperspectief te verbreden. Bovendien is deelname aan de dag gratis. 

Check de 
deelnemende organisaties hier!

Workshops
Ontmoet organisaties en ontdek hun mogelijkheden. Hoe is het om te werken bij een bepaalde organisatie? Wat krijgt een consultant voor zijn kiezen? En wat maakt een gemeente disruptief?

Workshops
1-op-1 gesprekken
Ga in gesprek met een recruiter! In 30 minuten praten jullie over stage-, -baan of traineeshipmogelijkheden of een specifieke vacature.

1op1

Recruitment lunches
Een organisatie op intieme manier leren kennen? Meld je dan aan voor een van de recruitment lunches.

Lunch

Bedrijvenmarkt
’s Middags is er een bedrijvenmarkt, waarop organisaties met stands zijn vertegenwoordigd. Spreek op informele wijze met organisaties en kom meer te weten over wat zij jou te bieden hebben.

Bedrijvenmarkt

Netwerkborrel
Aan het einde van het evenement is er gelegenheid voor een drankje. Dit is jouw kans om goed te netwerken met een organisatie die jouw aandacht heeft gepakt.

Borrel

Tijdsschema

9:00 uur: Inloop

Inloop, registratie open, koffie & thee

09.30 uur – 10.30 uur: Workshop 1

De inhoud van workshops is afhankelijk van de organisatie. Zo heb je bedrijfspresentaties, bedrijfsworkshops, sollicitatieworkshops, persoonlijke ontwikkelingworkshops enzovoort.

10.45 uur – 11.45 uur: Workshop 2

De inhoud van workshops is afhankelijk van de organisatie. Zo heb je bedrijfspresentaties, bedrijfsworkshops, sollicitatieworkshops, persoonlijke ontwikkelingworkshops enzovoort.

12.00 uur – 12.45 uur: Sprekers

13.00 uur – 14.00 uur: Workshop 3

De inhoud van workshops is afhankelijk van de organisatie. Zo heb je bedrijfspresentaties, bedrijfsworkshops, sollicitatieworkshops, persoonlijke ontwikkelingworkshops enzovoort.

14.00 uur – 17.00 uur: Bedrijvenmarkt

Bedrijvenmarkt met meer dan 70 verschillende organisaties.

17.00 uur – 18.00 uur: Borrel

Borrel

Veel gestelde vragen

 1. Moet ik mij kunnen legitimeren op de Carrièredag? Is een collegekaart voldoende?
  Ja, zoals je wettelijk verplicht bent, moet je je identiteitsbewijs meenemen. Alleen een collegekaart is dus niet voldoende.
 2. Hoe kan ik me aanmelden voor de Carrièredag?
  Via deze link kun je je inschrijven voor de Carrièredag 2018!
 3. Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de Carrièredag?
  De inschrijvingen zijn nu geopend en zullen sluiten voor de workshops met cv check op 24 januari 2017. De inschrijvingen voor workshops waar geen cv check bij nodig is zullen sluiten op 2 februari. Op 8 februari zal de algemene inschrijving voor de bedrijvenmarkt sluiten.
 4. Ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn inschrijving. Wat nu?
  Wanneer je geen bevestiging hebt gehad, is het verstandig om eerst je spam map te checken in je inbox. Wanneer ook hier geen bevestiging is binnengekomen, stuur dan een mail naar info.careersday@uu.nl. Zet hierin je naam en de activiteiten waarvoor je je hebt opgegeven, dan helpen wij je verder.
 5. Mijn browser geeft een foutmelding als ik mij wil inschrijven.
  Het kan zijn dat je een verouderde of verkeerde browser hebt. Probeer het daarom voor de zekerheid ook met een andere browser.
 6. Ik wil mezelf uitschrijven voor een workshop, een interview of de bedrijvenmarkt. Hoe doe ik dat?
  Je kan je uitschrijven door met je boekingscode in te loggen in het registratieformulier. Als je bent ingelogd, kan je je boeking vervolgens wijzigen en dan kan je jezelf uitschrijven.
 7. Kan ik mij opgeven voor twee workshops met een cv check, voor het geval dat ik maar één keer of niet wordt toegelaten? En hoe doe ik dit?
  Dit kan. Je geeft je hier gewoon voor op via de website en daar kan je vervolgens je cv uploaden. Het bedrijf dat de workshop verzorgt zal jouw cv checken en vervolgens zal eind januari aan jou een mail worden verstuurd waarin staat of je geselecteerd bent of niet.
 8. Wanneer hoor ik of ik ben geselecteerd voor de onderdelen met selectie?
  Eind januari krijg je dit te horen. Op deze manier heb je nog tijd om je eventueel in te schrijven voor een andere workshop.
 9. Is er een dresscode?
  Dit mag je zelf bepalen, je bent je eigen visitekaart.
 10. Wat moet ik meenemen naar de Carrièredag?
  Wat je mee moet nemen: je collegekaart, je identiteitsbewijs en je bevestigingsmail. Vooral de e-mail is van groot belang, omdat hier een QR-code in staat die wij moeten scannen bij binnenkomst. Je kunt dan je badge ophalen waardoor je herkenbaar bent voor de organisaties en hun recruiters.
 11. Waar op de Uithof vindt de Carrièredag plaats?
  De workshops zullen plaatsvinden in het Ruppert-gebouw, het specifieke lokaal staat in de bevestigingsmail vermeld. De bedrijvenmarkt vindt plaats in het Educatorium en in de zalen Alfa en Beta.
 12. Ik wil graag vrijwilliger worden voor de Carrièredag, maar ik wil ook graag deelnemen aan de dag. Kan dit?
  Wat leuk! Ja, dit kan. Je kunt je opgeven via het kopje ‘Vrijwilligers’ bovenaan deze website.
 13. Is er een garderobe aanwezig?
  Nee, wij hebben geen garderobe voor deelnemers. Neem daarom zo weinig mogelijk spullen mee.